hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Az ország legnépszerűbb online tanfolyama a János-kórház szülésfelkészítője

A koronavírus-járvány kihívásaira reagálva 8 hetes online szülésfelkészítő tanfolyamot indított a Szent János Kórház.

A képzés a kezdetektől nagy népszerűségnek örvend, mára több, mint 6000 elégedett hallgató iratkozott be, köztük leendő édesapák, és határon túli magyar kismamák is. A visszajelzések alapján fokozott az igény ezekre a képzésekre, így a kórház három újabb hiánypótló online tanfolyamot hoz létre, melyek a meddőség kivizsgálásával és kezelésével, a gyermekágyi depresszió problémájával, valamint a fejlődési zavarok időben történő felismerésével foglalkoznak majd.

 

A tanfolyam világviszonylatban is egyedülálló: az egyetlen ingyenes, online elérhető szülésfelkészítő tanfolyam, amely átfogóan nyújt segítséget a várandósoknak és leendő édesapáknak.

 

"A világjárvány alatti időszak rámutatott: hatalmas igény mutatkozik arra, hogy a polgárok hiteles, szakmailag megalapozott információkhoz jussanak felmerülő egészségügyi kérdéseikkel, problémáikkal kapcsolatban. Az ellátási területünkön élők körében három további témát találtunk, melyek a szülésfelkészítő tanfolyamunkhoz hasonló érdeklődésre tarthatnak számot. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy ezekben a témakörökben is hiánypótló, magas színvonalú betegedukációs tananyagokkal segítsük az érdeklődőket", mondta Sebők-Tóth Kata, a Szent János Kórház PR menedzsere.

 

A tanfolyam az alábbi linken érhető el: https://szulesfelkeszito.webuni.hu/

 

A szülésfelkészítő tanfolyam tanulói az intézmény szülésznőin és csecsemőápolóin kívül laktációs szaktanácsadó, gyógytornász, szülész-nőgyógyász-, gyermeksebész és neonatológus szakorvos előadásait hallgathatják meg. A készítők arról is gondoskodtak, hogy életük legnagyobb kalandjára mentálisan is felkészülhessenek a gyermeket váró családok. 

 

A Babára várva online szülésfelkészítő tanfolyam a Széchenyi 2020 - VEKOP-7.2.2-17-2017-00008 pályázat keretében a Szent János kórházban létrejött XII. kerületi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával valósulhatott meg.

(forrás: Szent János Kórház)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés