hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Elsősegélynyújtást és újraélesztést tanulnak a Tisza-tavi vízi rendőrök

Az elsősegélynyújtás és az újraélesztés tudnivalóival ismerkednek keddtől két napon át a Tisza-tavon szolgáló vízi rendőrök a vöröskereszt által szervezett tanfolyamon.

Szolgálatteljesítésük közben a rendőrök gyakran kerülnek olyan helyzetekbe, amikor bajba jutott emberek azonnali elsősegélyre szorulnak - indokolta a képzés fontosságát Busi László alezredes, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-nek.

A Tisza-tavi Vízimentő Egyesülettel együttműködve megszervezett tanfolyam célja, hogy az orvosi segítség megérkezéséig is megmentsék a sérült életét. A képzésen gyakorolják a légzés biztosításának, a keringés helyreállításának "fogásait", az újraélesztést, a sebek szakszerű ellátását és a helyes betegmozgatást.

A tanfolyam után sikeres vizsgát tévő rendőrök középfokú elsősegélynyújtó és újraélesztő képesítést szereznek.

A képzést követően a jövőben a vízi rendőrök a vízből kimentett, vagy más módon sérült, például mérgezést szenvedő vagy napszúrást kapott embereknek tudnak majd szakszerű ellátást biztosítani, amíg mentőszolgálat a helyszínre érkezik - mondta az vízi rendészeti kapitányságvezető.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés