hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Átadták a negyedik Anyák Házát

Átadták a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályán kialakított szülői váróteret, amivel létrejött az ország negyedik Anyák Háza.

Az Anyák Háza Program 2011-ben jött létre a Bethesda Kórház Alapítvány kezdeményezésében, az Essity Hungary Kft. támogatásával. Első lépésként a Bethesda Gyermekkórházban működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központban kezelt gyermekek szüleinek elhelyezését kívánták az alapítók méltóképpen megoldani, így jött létre 2015 novemberében a Bethesda Anyák Háza.

2017-ben az Essity Hungary Kft. a Bethesda Kórház Alapítvány, valamint a Magyar Gyermekorvosok Társasága Anyák Háza Országos Program pályázatot írt ki. A cél az volt, hogy az ország más kórházaiban is megvalósuljon az a lehetőség, hogy a gyermekkórházi tartózkodása idején a szülő méltó körülmények között lehessen a kórházi mindennapok részese, ezzel is elősegítve a gyermekgyógyulását.

2017-ben az Anyák Háza pályázat egyik különdíját a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája és a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány nyerte el. Az 5 millió Ft-os adományból a gyermekklinika Koraszülött Intenzív Osztályához kapcsolódóan egy szülői váróteret alakítottak ki, amely során a szülők számára a klinikai hosszas tartózkodás feltételeit valósították meg festéssel, elektromos munkálatokkal, automata ajtó beszerelésével, és bútorozással (mikrohullám sütő, hűtőszekrény, öltözőszekrények, asztalok, székek).

Fotó: Vidor Eszter
Fotó: Vidor Eszter

(forrás: VM Sajtóiroda)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés