hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Alvásdiagnosztikai labor a Borsod megyei kórházban

Augusztus 1-jétől megkezdi a munkát az alvásdiagnosztikai labor Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyetemi Oktatókórházban.

A fejlesztésről Révész János főigazgató számolt be sajtótájékoztatón szerdán, aki elmondta: a 21. század stresszes életmódja nagyon sokaknak okoz alvászavart, ez egyebek mellett a munkavégzésben is problémát jelenthet. Az alvásdiagnosztika napjaink fontos részévé vált, és most már sokak rendelkezésére állhat.

Révész János hozzátette: vannak olyan munkakörök, amelyekre különösen igaz, hogy csak pihenten lehet ellátni. Ezek között említette a gépjárművezetést, a nehézgép-kezelést. Az e munkakörökben dolgozóknál szükség van alvásdiagnosztikai mérésekre.

A kórházban jelenleg két poligráf készülékkel végzik az obstruktív alvási apnoe szindróma szűrését. E kórkép gyakran húzódik meg a közúti balesetek hátterében is. A következő időszakban kiterjesztett elemzések bevezetését tervezi az intézmény, melyek további alvászavarok kivizsgálását teszik lehetővé. A bővítésnek köszönhetően poligráffal és poliszomnográffal egyszerre négy beteg analízise is megoldható majd.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés