hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

A rák teljes körű gyógyítását ígérik

A hvg.hu. szerint a rák teljes körű gyógyítását ígéri a következő egy éven belül az izraeli Accelerated Evolution Biotechnologies (AEBi) gyógyszervállalat. A bejelentésre a tudományos világ kétkedéssel tekint.

„Rákterápiánk már az első naptól hatékony lesz, a teljes kezelés néhány hét alatt lezajlik majd, és semmilyen vagy minimális mellékhatásokkal jár majd” – büszkélkedett a The Jerusalem Post című lapnak Dan Aridor, az AEBi nevű biotechnológiai cég igazgatótanácsának elnöke. Sietve szerint a terápia a jelenleg elérhető, részben már működő módszereknél jóval olcsóbb lesz.

A generikus, ugyanakkor személyre szabott gyógyászati megközelítést alkalmazó megoldást a 2000-ben alapított izraeli startup MuTaTo néven emlegeti. A rövidítés a multi-target toxin kifejezésre utal, ami magyarul annyit tesz: biológiai folyamat során létrehozott, több területet is célzó méreg.

A vállalatot vezető Ilan Morad arról számolt be, hogy amikor állatkísérleteik során egereken próbálták ki terápiájukat, akkor a rágcsáló egészséges sejtjei egyáltalán nem károsodtak, csak a daganatos szöveteket likvidálták.

Az AEBi bejelentésére a tudományos világ egyelőre kétkedéssel tekint. A vállalat azt ígéri, először a tüdőrákkal működik majd a kezelés, közli a lap.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés