hirdetés
2019. augusztus. 22., csütörtök - Menyhért, Mirjam.
hirdetés

A náthának is lehetnek szövődményei

A náthának is lehetnek szövődményei, ezért ha romlik a gyermek általános állapota, orvoshoz kell vinni – közölte Bánfi Andrea gyermektüdőgyógyász az M1 aktuális csatornán.

A szakember azt mondta, ha csak felső légúti tünetek – orrfolyás, köhögés, hőemelkedés – vannak, az ezekre ható szerekkel és bő folyadékkal otthon is lehet kezelni a náthát. Azonban ha ez az állapot romlik, bágyadtság, sokáig tartó láz jelentkezik, akkor lehet szövődményre, komolyabb megbetegedésre gondolni, és érdemes orvoshoz fordulni. Gyerekeknél gyakori szövődmény a középfül-, az arcüreg-, a hörgő- és a tüdőgyulladás.

Bánfi Andrea beszélt arról is, hogy a krupp a gége alatti legszűkebb területet támadja, amitől az begyullad, és húzó jellegű légzést, ugatva köhögést okoz. Hideg időjárás esetén ilyenkor ablakot kell nyitni, vagy felöltöztetve ki kell vinni a gyermeket a levegőre, mert a hideg csökkenti a duzzadást, és könnyebb lesz a légzés – javasolta, kiemelve, hat hónapos kor alatt, és súlyosabb esetekben akár éjszaka is orvoshoz kell fordulni.

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés