2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A kórházakban sem lazít a vírus

Több mint egy tucatnyi dolgozó és beteg is megfertőződött a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján, írja a Népszava.

Az egyetem vezetői egy héttel ezelőtt kérték az országos tiszti főorvost, hogy jelöljön ki helyettesítő szolgáltatót az akut pszichiátriai betegek ellátására. Az intézményen belül a megfertőzötteket elkülönítették, és el is látják, írja a lap, jelezve, az egyetem kommunikációs igazgatósága elismerte, hogy több betegnél és az őket ápolók közül is többeknél kimutatták a vírust.

Az egyetem eddig is szűrte a munkatársait, most több alkalommal is tesztelték a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, valamint a velük kapcsolatban lévő osztályok, részlegek valamennyi munkatársát és a betegét. Mint írták: ennek eredménye szerint a vírus nem jutott ki a klinika más osztályaira. A központi régióban kizárólag a Semmelweis Egyetem vállalta fel a COVID-19-cel fertőzött pszichiátriai betegek ellátását. A járvány kitörése óta – megfelelő izolálás és óvintézkedések mellett – folyamatosan kezeltek új koronavírussal fertőzött pácienseket. A jövő héttől az egyetem más területén, egy erre a célra kialakított osztályon fogadják az új, pszichiátriai pácienseket.

A járvány kezdete óta összesen 576 egészségügyi dolgozó kapta el a betegséget, ami az összes igazolt fertőzött 14,8 százaléka – számolt be az RTL-Klub honlapja. Az egészségügyi dolgozók közül jelenleg négyen szorulnak kórházi ellátásra.

(forrás: Népszava)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés