hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

A divat generálja az árakat

Brutális árakon adják a laktóz-, a liszt- vagy éppen a cukormentes élelmiszereket, az átlagosan kereső túlérzékenyek sem tudják megfizetni, írja az Abcúg.

Nagy Eszter Anna dietetikus szerint az is hozzájárul a mentes termékek eget verő áraihoz, hogy az utóbbi pár évben divattá vált mentes élelmiszereket vásárolni. Azok is megveszik, akiknek nincs szükségük rá. A tévhittel ellentétben ezek a terméke egyáltalán nem egészségesebbek, mégis kihasználja ezt az iparág. Ennek lett a következménye, hogy átestünk ló túloldalára, és már külön edényeket is gyártanak a gluténérzékenyeknek. Ez az egész pedig félelemkeltésen alapszik. Az, aki nem veszi meg az olyan gyárak által előállított termékeket, ahol csak mentes élelmiszereket készítenek, növeli a kockázatát annak, hogy mégis kerüljön allergén az ételbe.

A dietetikus úgy véli, hogy a három tömegbetegség közül leginkább a cukorbetegeknek a legkönnyebb elkerülni a drága termékeket, mert ez már egy régóta ismert betegség, kialakultak a bevett gyakorlatok. A glutén- és laktózérzékenyeknél viszont horror árak vannak, ezért jelenleg az egyetlen megoldás, ha az érzékenyek otthon maguknak gyúrják a kenyeret és a tésztát. Persze az ehhez szükséges alapanyagok is drágábbak, mint a normál, és egy dolgozó, gyereket nevelő családnak nem feltétlen van ideje és energiája erre.

Az Abcúg összeállítását itt olvashatja.

(forrás: abcug.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés