hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

39 perc alatt eredményt mutat az új PCR-teszt

A Bosch új PCR-tesztet fejlesztett ki a SARS-CoV-2 kórokozó kimutatására szolgáló Vivalytic elemző eszközéhez, írja a GyártásTrend.

A teszt 39 perc alatt megbízható eredményt ad, és jelenleg világszerte a leggyorsabb polimeráz láncreakciós (PCR) teszt. A Bosch új tesztjét kifejezetten mobil tesztközpontokban, például autópálya-töltőállomásokon vagy repülőtereken történő használatra fejlesztette ki. Az eszköznek köszönhetően a tesztelt páciensek még a helyszíni várakozási idő alatt kapnak megbízható eredményt. Az Európában már elérhető, CE minősítéssel rendelkező teszt enyhíti a laboratóriumok leterheltségét, illetve biztonságosabbá teszi az utazást és a munkavégzést.

„A koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik fontos része a fertőzés forrásainak gyors azonosítása. Ezért arra összpontosítottunk, hogy az első – március végén bemutatott – koronavírus-tesztünket egy még gyorsabb megoldás kövesse” – mondta dr. Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke.

A Bosch tesztjének szenzitivitása 98 százalék, specifikussága pedig 100 százalék. A teszt mielőbbi kifejlesztése érdekében a Bosch leányvállalata, a Bosch Healthcare Solutions a rendkívül érzékeny manuális PCR tesztek vezető szolgáltatójával, a német R-Biopharm biotechnológiai társasággal működött együtt. A Bosch március végén, mindössze hat hét fejlesztés után indította útjára a Vivalytic elemző készülékével elvégezhető első PCR-tesztet, amely multiplex tesztként két és fél óra alatt egyidejűleg ellenőrzi a SARS-CoV-2 vírus és kilenc másik légzőszervi betegség genetikai mintáit. A most elkészült, új, gyorsított teszt kizárólag a SARS-CoV-2 kimutatására szolgál, írja a lap.

(forrás: GyártásTrend)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés