hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

24 év után született gyermek lefagyasztott embrióból

Rekordot jelentő 24 év után született egészséges gyermek egy lefagyasztott embrióból az Egyesült Államokban.

A Tennessee-ben élő Tina Gibson és férje, Benjamin a knoxville-i Nemzeti Embrióadományozó Központban (NEDC) "fogadta örökbe" az 1992. október 14-én lefagyasztott embriót, amelyet idén márciusban ültettek be Tina méhébe, írja internetes oldalán a The Independent című brit lap. A 33 éves Benjaminnak cisztás fibrózisa van – az egyik leggyakoribb veleszületett genetikai betegség , amely a férfiaknál terméketlenséget okozhat. A pár korábban a gyermek-örökbefogadáson is gondolkodott, de végül a fagyasztott embriótranszfer mellett döntöttek.

Kislányuk, Emma Wren november 25-én jött a világra.

"Soha nem fogom elfelejteni, hogy mit mondtak Gibsonék, amikor megmutattuk nekik az embriók fotóját a beültetéskor. A 25 éves Tina azt mondta: ezek az embriók lehettek volna a legjobb barátaim", idézte fel Carol Sommerfelt, az NEDC munkatársa. A központ a párok által fel nem használt és ezért mások számára felajánlott embriókkal foglalkozik.

A világ első fagyasztott embrióból született babája 1984-ben jött a világra Ausztráliában. Az embrióadoptálás gyakorlatának széles körű megismertetésével foglalkozó Embryo Adoption Awareness Centre szerint évente 25 százalékkal nő az embrióadoptálás révén született babák száma.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés