hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Május 19-én este lilába borul a margitszigeti szökőkút

A Margitszigeten orvosok és betegek, hozzátartozóik, illetve támogatóik közösen sétálnak, vagy futnak egészen a szökőkútig, amely sötétedéskor, a nap végén lila fényárba borul majd.

hirdetés

 

Magyarországon tízezrek életét nehezíti meg az IBD, magyarul gyulladásos bélbetegség, amelynek Világnapja május 19-én van. Budapesten, a Margitszigeten, orvosok és betegek, hozzátartozóik, illetve támogatóik közösen sétálnak, vagy futnak egészen a szökőkútig, amely sötétedéskor, a nap végén lila fényárba borul majd.

A margitszigeti eseményekre látogatók neves sportolókkal is találkozhatnak, akik örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez: Lévay Petra világsikereket elért paratriatlon sportoló, Paksy Tímea, többszörös Világ- és Európa bajnok kajakos, illetve Tóth Tímea, Világ- és Európa bajnoki, valamint Olimpiai helyezett kézilabdázó.

A programok IBD betegekből álló civil közösségek, illetve orvosok aktív szervezésének köszönhetően valósulnak meg a Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesületének támogatásával.

Részletes program:

17:30                         Gyülekező a Margitszigeten az Árpád hídi lejáratnál található szabadtéri fitneszparknál

17:40-18:00              Köszöntőt mond a Magyarországi Crohn-Colitis Betegek Egyesületének képviselője, illetve Dr. Miheller Pál a SOTE, II. sz. Belgyógyászati klinikájának főorvosa, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Colon szekció elnöke

18:30                         Gyaloglás, illetve futás a szökőkúthoz

20:00                        Találkozó a szökőkútnál, közös fotók készítése a nemzetközi eseményhez való csatlakozás jegyében a háttérben lila színnel megvilágított szökőkútnál. 

Az esemény hivatalos facebook oldala: https://www.facebook.com/ibdDaymajus19

További sajtóinformáció:

Név:                            Rácz Rita                               Zacháry Anita
Telefonszám:             +3620-9560805                      +3620-8057053                                
Email cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

cimkék

IBD
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés