hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Zsebdoktor: már iOS-en is elérhető

Az azonnali (és személyes) gyermekorvosi segítségre lehetőséget adó alkalmazás márciustól iOS-telefonokra is telepíthető.

A praktizáló gyermekorvosok tapasztalatai szerint számos esetben „nagyobb a füstje, mint a lángja” az egészségügyi problémának, és elég, ha az orvos utasításait követi a szülő. De ki mondja meg, hogy van-e ok a nyugtalanságra, és mit kell tennünk?

A túlterhelt egészségügyi ellátórendszert támogatja a 2015 decemberében indult Zsebdoktor alkalmazás, ami első körben diagnosztikai szolgáltatással segíti a szülőket: egyértelmű kérdések mentén segít eldönteni, hogy mekkora a baj. Ha itt nem érkezik megnyugtató válasz, akkor még mindig ott a telefonos segítségkérés lehetősége.

Az app diagnosztika része ingyenes, az élő, telefonos segítségkérés azonban fizetős. A szolgáltatás mögött jelenleg 10 gyermekorvos áll állandó készültségben.

Az innovatív szolgáltatás szakmai hátterét dr. Király Balázs gyermekorvos dolgozta ki. Az app olyan kommunikációs csatornát teremt az orvos és beteg között, ami kellően korszerű, kényelmes, gyors, és ezáltal hasznos kiegészítője a gyermekegészségügyi alapellátásnak. Induláskor csak Android platformra fejlesztették a telefonos alkalmazást, most márciusban azonban elkészült az iOS verzió is, így az iPhone készülékek használói számára is elérhetővé vált a Zsebdoktor.

 

(forrás: Zsebdoktor, MedicalOnline)

cimkék

hirdetés

Könyveink