hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Vonzza a fejlődést a centrumkórház

A dél-budai centrumkórház közelében hatalmas ingatlanfejlesztések indultak, az ingatlanárak 16 százalékkal emelkedtek, írja a hvg.hu.

A környéken nem a dél-budai centrumkórház (DBC) az egyetlen fejlesztés. Őrmezőn épül az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő csoport irodaprojektje, néhány perc távolságra pedig az Etele Pláza, mely Buda legnagyobb bevásárlóközpontja lesz. A környék kezd felzárkózni a kerület drágább városrészei mellé. Árnövekedésben már így is kiemelkedik Újbudából: míg a kerület egészében 2013 és 2016 között másfélszeresére (50 százalékkal) nőttek a négyzetméterárak, Kelenföldön az emelkedés a 60-70 százalékot is elérte.

A NAV adatait feldolgozó OTP Lakóingatlan Értéktérkép szerint a XI. kerület egészében a lakások négyzetméterárai 2016-hoz viszonyítva tavaly és 2018 eddig eltelt időszakában 421 ezer forintról 487 ezerre nőttek, tehát a drágulás 16 százalékos volt.

„Addig is, ameddig a kórház-, iroda- és bevásárlóközpont-beruházások elkészülnek, még tovább élénkülhet a kereslet: a környék lakásai most már kedvező befektetési célpontok is egyben. A tulajdonosok beárazzák a javuló életminőséget és az infrastruktúrát, a szépülő környezetet – jósolja a hvg.hu szerint Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink