hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Vizsgálják a PCR-tesztek ingyenessé tételét

A tesztelés ingyenessé tételének lehetőségét az operatív törzs a külföldi minták mentén folyamatosan vizsgálja, írja a Népszava.

„A rövid idő alatt eredményt adó gyorstesztek megjelenése visszaszorította a PCR-tesztek felhasználási mennyiségét, azok szavatossági ideje az ellátórendszer rendelésállományának lecsökkenése következtében lejárt, az Országos Kórházi Főigazgatóság elrendelte megsemmisítésüket.”

Ezt a választ írta Pintér Sándor belügyminiszter Szabó Tímeának. A Párbeszéd politikusa írásbeli kérdésében azt rótta fel, hogy a kabinet „felelőtlen járványkezelése miatt a korábban 5 milliárd forintért megvásárolt PCR teszteket meg kell semmisíteni. A kormány hibája miatt ezek a tesztek ugyanis lejártak”. Éppen emiatt többek közt arra a kérdésre várt választ, hogy lesz-e vizsgálat az ügyben, ki a felelős, miért nem használták fel ezeket a teszteket és tervezi-e a kormány, hogy ingyenessé teszi a PCR-teszteket. 

Reakciójában a tárcavezető a betegbiztonság fontosságát hangoztatta, valamint azt, hogy az ellátás kárt nem szenvedett, emiatt nem tartja indokoltnak semmilyen vizsgálat lefolytatását. Pintér Sándor megjegyezte, „a tesztelés ingyenessé tételének lehetőségét az operatív törzs a külföldi minták mentén folyamatosan vizsgálja”, írja a lap.

(forrás: Népszava Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink