hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Vírusszkeptikusokra hívta fel a figyelmet a MOK

A Magyar Orvosi Kamara levélben hívta fel az egészségügyért felelős miniszter és a belügyminiszter figyelmét az elharapózó vírusszkeptikus hangokra.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége levelet küldött az egészségügyért felelős miniszternek és a belügyminiszternek, amelyben felhívják a figyelmet a lazuló járványvédelmi szabályokra (kiemelten a maszkviselési fegyelem csökkenésére), valamint az elharapózó vírusszkeptikus hangokra, amelyek érdemben képesek hátráltatni a járvány elleni védekezést. 

Határozottan kiállunk a tudományosan igazolt eredmények és konszenzus mellett, a WHO, a CDC, az ECDC és egyéb vezető egészségügyi szervezetek állásfoglalásai és javasolt intézkedései mellett – szögezi le a kamara.

Az elküldött levelet honlapján tette közzé a MOK. Ebben többek között megemlítik, hogy augusztus 21-én nemzetközi konferenciát rendeznek Budapesten vírusszkeptikus és oltásellenes orvosok és gyógyszerészek részvételével. A kamara álláspontja szerint a rendezvény aláássa a járvány megfékezésére tett tudományos és kormányzati intézkedéseket egyaránt.

hirdetés

Könyveink