hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Veszprémben változatlanul működik az érsebészet

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban a progresszivitási szintnek megfelelő ellátásokat az elmúlt hónapokban is biztosították, az emelt szintű ellátást igénylő esetek eddig és ezután is a megfelelő centrumba kerülnek – reagált a Magyar Hírlapnak a humántárca az érsebészeti ellátással kapcsolatos hírekre.

A Népszava tegnap közölte, „legfeljebb tüneti terápiának elegendő az az intézkedés, amivel az egészségügyért felelős államtitkár a minap reagált a napokban ismét nyilvánvalóvá vált országos érsebész hiányra”. A témával kapcsolatban a Magyar Hírlap birtokába jutott az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) álláspontja, amely szerint az érsebészeti ellátás a korábbi évekhez viszonyítva továbbra is változatlan kapacitással működik, hiszen nemrégiben bővült az ellátást nyújtó intézmények köre (GOKI, Szent Imre kórház), így minden esetben biztosított a szakellátásra szoruló betegek azonnali, megfelelő elhelyezése.

Az OMSZ leszögezte, szervezetük Budapest és Pest megye sürgősségi és akut ügyeleti beutalási rendjét koordinálja, így ezeknek a területeknek a vonatkozásában a naprakész beutalási rend a honlapukon elérhető. Közölték, a Péterfy Sándor Utcai Kórház esetében az átmeneti módosulás is csak az ügyeleti beosztást érinti, hiszen a szakellátás folyamatos marad. Ugyanezek a hírek kaptak szárnyra a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház érsebészetével kapcsolatban is, amelyről úgy nyilatkoztak: Veszprém esetében nincs tudomásunk sem változásról, sem ellátási zavarról, anomáliáról, a betegellátás zavartalan, írják.

A Csolnoky Ferenc Kórház érsebészeti osztálya teljes kapacitással működik a nap huszonnégy órájában és a hét minden napján. A folyamatos ellátást az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően orvosi ügyelettel és érsebészeti készenléti szolgálattal biztosítják. A humántárca adatai szerint a progresszivitási szintnek megfelelő ellátásokat az elmúlt hónapokban is  biztosították, a speciális, emelt szintű ellátást igénylő esetek eddig is és ezután is a megfelelő centrumba kerülnek. A humán-erőforrás kérdéseket mind ez idáig megoldották, a személyi vagy személyes ügyeket szándékuk szerint nem a sajtón keresztül kezelik, fogalmaztak a lapnak.

cimkék

hirdetés

Könyveink