hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Velkey a következő ciklusról

Ha feláll az új államtitkárság, elindulhatnak az egyeztetések például a kancelláriarendszerről is – mondta a Magyar Hírlapnak Velkey György.

– Április 8-án ismét a Fidesz–KDNP pártszövetség nyerte a választást. Az elmúlt hét évben több százmilliárd forintos fejlesztések folytak, és több körben volt béremelés. Mit vár a Magyar Kórházszövetség ettől a ciklustól?
– Mindig sok a tennivaló, ami viszont a fekvőbeteg-ellátást illeti, általános, kormányzati ciklusokon átívelő probléma az adósság kérdése. Nagyon fontos előrelépésnek tartom a fejlesztéseket és a béremelési programot, de megoldásra vár a folyamatosan termelődő tartozások ügye, ami nagyrészt annak a következménye, hogy a dologi kiadásokat nem fedezik a jelenlegi források, ezért nagyobb keretre van szükség. Javítani kellene a kórházfenntartó kontrolling és menedzsment funkcióin is, illetve a betegutak kérdését is rendezni kell. A köz- és magánellátás viszonya és kapcsolata is égető, sok a szabályozatlanság, így ott is van bőven tennivaló.

– Sokszor volt már téma a kórházi kancellári rendszer kialakítása, amelynek kérdését a 2018–2022-es időszakra halasztották. Szóba került a téma az MKSZ egri kongresszusán?
– A kancellári rendszer lekerült a napirendről, a Kórházszövetség ezzel kapcsolatban tartja magát korábbi álláspontjához. Ezzel együtt ha feláll az új államtitkárság, elindulnak az egyeztetések erről is.

A Magyar Kórházszövetség alelnökével készült interjút a Magyar Hírlap közli.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink