hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Végztek a minőségügyi menedzserek

Végzett az első évfolyam a Minőségügyi és Betegbiztonsági Menedzser szakirányú továbbképzésen az SE EMK-ban.

Huszonegyen vehették át oklevelüket az Egészségügyi Menedzserképző Központ (EMK) új, az országban egyedülálló minőségügyi és betegbiztonsági menedzser szakirányú továbbképzésén. A diplomaátadó ünnepségen dr. Szócska Miklós, az Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója és dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes köszöntötte a végzett hallgatókat.

Szócska Miklós elmondta, ez az új képzés egy hosszú fejlesztőmunka eredménye, amiért köszönetet mondott a kollégáknak, illetve a program résztvevőinek is vállalkozó szellemükért. Mint mondta, egy új szakról van szó, a jelentkezőknek nem volt lehetőségük elődeiktől tájékozódni a képzésről. Az EMK brandje és a munkatársak szakmai hírneve elég volt ahhoz, hogy bele merjenek vágni ebbe az „utazásába”, melynek  során megtanulnak más szemmel nézni az egészségügyi rendszerre, és egy sajátos szemléletmódot sajátíthatnak el – fogalmazott. Az interaktív képzési forma, az életből vett esettanulmányok a gyakorlatorientált képzés fontos részei – tette hozzá. Mindenkit arra bíztatott, a program végeztével is tartsák a kapcsolatot egymással, és az itt megtanult nyitottsággal terjesszék ötleteiket, gondolataikat. Megköszönte mindenkinek a program elvégzésébe fektetett energiát, és egyben gratulált a végzősöknek.

Dr. Belicza Éva, a továbbképzés szakvezetője elmondta, egy teljesen újfajta képzésről van szó, amely mindannyijuk számára kihívást jelentett. A minőségügyi vezetők körében végzett kérdőíves felmérésből kiderült: szükségük lenne egy sokkal rendszerezettebb, átfogóbb, gyakorlatorientált képzésre. Ezek alapján 2016-ban elkezdték összeállítani a szakmai programot, amit még abban az évben sikeresen akkreditáltak – idézte fel az egyetemi docens. Örömét fejezte ki, hogy ilyen nagy volt az érdeklődés a program iránt. Az első évfolyamot 11 orvos, 17 szakdolgozó, egy gyógyszerész, és egy pénzügyi vonalon dolgozó kezdte meg. Mint mondta, a képzés elindításával magas szintű, komplex, a gyakorlatban alkalmazható tudást igyekeztek átadni a minőségügy és a betegbiztonság területén.

Az oklevelek átadásáról bővebb beszámolót a Semmelweis Egyetem honlapján olvashat.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink