hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Véget ér a sztrájktárgyalás

Az MSZ-EDDSZ elnöke bízik abban, hogy a szerződés kiterjesztését a legrövidebb időn belül, már a nyáron teljesíti a nemzetgazdasági miniszter.

Másfél éve tartó tárgyalások után szerdán írják alá az egészségügyi ágazat kollektív szerződését, közölte Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ-EDDSZ) elnöke az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A szakszervezeti vezető felidézte: másfél éve tartó sztrájktárgyalások érnek véget, amelyen a szakma képviseletében az MSZ-EDDSZ mellett a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ), valamint a három kamara: a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) képviselői is részt vettek.

Cser Ágnes azt mondta: a tárgyalások egyik legfontosabb pontja az ágazati kollektív szerződés megkötése volt. Hozzátette: azt kéri a nemzetgazdasági minisztertől, hogy ez "a több munkáltatós kollektív szerződés" az ágazat valamennyi munkavállalójára, a részben vagy egészben közfinanszírozott egészségügyi közszolgáltatást nyújtókra terjedjen ki. Az MSZ-EDDSZ elnöke azt mondta: bízik abban, hogy a szerződés kiterjesztését a legrövidebb időn belül, már a nyáron teljesíti a nemzetgazdasági miniszter.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink