hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Vége a nyomozásnak: vádemelést javasolnak a volt főigazgató ellen

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatti vádemelést javasol az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) volt főigazgatójával szemben a rendőrség.

A Budapest Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján olvasható közleményben a főigazgató és az intézmény nevét nem említik, de az MTI az ügy egyik gyanúsítottjában Kárpáti Zsuzsát, az EKI volt főigazgatóját ismerte fel.

A police.hu-n közzétett közlemény szerint egy 52 éves nő, valamint egy 46 éves férfi ellen - szabadlábon hagyásuk mellett - javasolt a rendőrség vádemelést a VIII. kerületi ügyészségen. Azt írták, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a nő - "egy egészségügyi intézet főigazgatójaként" – 2008. október és 2010. január között többször is megbízási szerződést kötött a férfival, aki szerződésének visszavonásáig folyamatos megbízási jogviszonyban állt az intézettel, és havi 500 ezer forintot kapott.

A férfi a megbízási jogviszonyának ideje alatt összesen négy tanulmányt készített az intézet számára, melyeket a nyomozók szükségtelen és indokolatlan ítéltek. A bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrány kilencmillió forint – írták a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink