hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Váznyúlványrepedés miatt esnek ki a mentőautók

Az Átlátszó szerint a 2019 januárjában forgalomba helyezett mentőautók váznyúlványrepedése miatt átmenetileg gépjárműveket vontak ki a szállításból.

Az Átlátszó szerette volna megszólaltatni az Országos Mentőszolgálatot és az állami tulajdonú BM Herost, amely a Katasztrófavédelem számára gyártja a Heros típusú tűzoltó gépjárműveket is, és amely tarol az OMSZ mentőautó beszerzésein. Megkeresték a Mercedes-Benz vezérképviseletét is, kérdéseikre egyik cég sem válaszolt.

Válaszolt viszont a Profile Vehicles Oy magyarországi kirendeltségének igazgatója, Gál Imre, aki megerősítette, hogy a váznyúlvány repedése okoz gondot a mentőgépjárműveknél. Tájékoztatása szerint a hiba javítását és feltárását a BM Heros Zrt. végzi el, mert a hiba nem a felépítményt érinti.

A közbeszerzési hirdetmények alapján a mentőautókra 5 év vagy 300 ezer km futásteljesítmény garancia van, így azokat vélhetően még garanciálisan javítják.

A mentőautókat érintő porblémáról az RTL Híradója is tudomást szerzett – nekik viszont válaszolt az Országos Mentőszolgálat. Bár arról nem beszéltek, tudnak-e a hibáról, azt nyilatkozták, hogy a több mint 1000 mentőautóból 788 van egyidőben szolgálatban, ami azt jelenti, hogy több mint 200 tartalék járművel rendelkeznek. „Meghibásodás vagy baleset miatt kieső jármű pótlása biztosított.”

Ennek a ténynek ellentmondani látszik az a több helyről is megerősített információ, hogy Budapesten és Pest megyében rendszeresen vidékről felvezényelt mentőket küldenek ki.

(forrás: Átlátszó, RTL Klub)

cimkék

hirdetés

Könyveink