2024. április. 19., péntek - Emma.

Vannak, akik fizetnének az oltásért, de a többség ingyen kéri

A magyarok 41 százaléka szerint csak nyáron érhetnek véget a korlátozások, idézte a Népszava a Publicus Intézet közvélemény-kutatását.

Az oltás iránti hajlandóság elérte az 59 százalékot, azonban a Publicus mérése szerint a magyar lakosságnak kétségei vannak az oltás menetéről: kétharmaduk szerint nincs szükség a koronavírus elleni vakcina előzetes regisztrációjára, hanem a háziorvosok bevonásával elegendő lenne a már beoltottakat regisztrálni. Ezen a véleményen van a kormánypárti szavazóinak többsége is.

A felmérés szerint ingyenes oltást választana azok többsége (62 százalék), akik beoltatnák magukat, 37 százalékuk viszont pénzt is adna a vakcináért. Utóbbiak többsége azonban (57 százaléka) elsősorban azért fizetne, ha úgy ítélné meg, másképp nem kaphatná meg az oltást. Huszonkilenc százalékuk adna valamekkora összeget, ha csak pénzért választhatna a vakcinák közül, de 14 százalékuk már azért is fizetne, hogy hamarabb sorra kerüljön. Nyolc százalékuk nyúlna a zsebébe, ha így nem kellene regisztrálnia a kormánynál az oltásért, derül ki a felmérésből, amelynek eredményeit a Népszava közli.

(forrás: Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés