hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Vadasparkot építettek a gyerekeknek

A Lilly gyógyszergyártó vállalat munkatársai idén is folytatták jószolgálati munkájukat Bicskén, ahol a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon lakói számára több mint 1,5 millió forint értékben vadasparkot építettek.

A Lilly nemzetközi kezdeményezéseként idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a vállalat Jószolgálati Napját. E napon munkatársak ezrei, a világ több mint 35 országában, közel egy időpontban végeztek önkéntes, közhasznú munkát.

Az idén a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthont választotta a cég partnerének, annak érdekében, hogy az adományoknak és a befektetett önkéntes munkának köszönhetően tartós segítséget nyújtsanak a gyermekek mentálhigiénés egészségi állapotának és közérzetének javításában, ami Lilly társadalmi felelősségvállalásának központi filozófiája.

A Lilly önkéntes munkatársai több mint 3000 négyzetméteren alakították ki a vadasparkot, ahol szakemberek segítségével állatetetőket építettek és festettek, az etetőket elválasztó kerítéseket állítottak fel és sétányokat építettek ki.

„Már régóta tervezünk egy olyan vadaspark, állatsimogató létrehozását, ami hozzájárulhat a gyerekek szociális készségeinek fejlesztéséhez, átélve a gondoskodás, ragaszkodás, szeretet élményét – fogalmazott Vásárhelyi János, az intézmény igazgatója –, ezért örömünkre szolgál, hogy a Lilly gyógyszervállalat partnerünk volt elképzelésünk megvalósításában.”

Az otthon nagy hangsúlyt fordít a munkaterápiás nevelésre, amely felelősségre, kitartásra neveli a gyerekeket, és hasznos irányba tereli a bennük lévő energiákat. Az is ismert tény, hogy az állattokkal való törődés és foglalkozás számos pozitív változást segíthet elő az érzelmileg sérült gyermekeknél. Úgy érzik, hogy szükség van rájuk, fontosak és szeretik őket, ezáltal nő az önbecsülésük, csökken a szorongásuk és a magányérzetük.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink