hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ünnepek: folyamatos a betegellátás

Folyamatos lesz a betegellátás a karácsonyi időszakban is a kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll. A patikák ügyeleti rend szerint lesznek nyitva.

Az OMSZ tájékoztatása szerint a mentők karácsonykor is teljes készenlétben lesznek, Magyarország 254 mentőállomásán egyszerre csaknem ezerötszázan teljesítenek szolgálatot. Karácsony ünnepén a mentőegységek a fővárosban rendszerint napi hétszázszor, míg országszerte több mint kétezer-ötszáz esetben nyújtanak életmentő segítséget. Különleges, megerősített szolgálattal készülnek a szilveszter éjszakára, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma jelentősen megnő.

A karácsonyi ünnepek alatt a gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) tájékoztatása szerint december 24-én, ami pihenőnap, a szombaton is nyitva tartó gyógyszertárakat a szokásos szombati munkarendjük, vagy rövidített nyitvatartás szerint lesznek elérhetők. December 25-én, kedden és 26-án, szerdán kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást. A december 31-ei pihenőnapon a szombaton is nyitva tartó gyógyszertárak a szokásos szombati munkarendjük, vagy rövidített nyitva tartás szerint lesznek elérhetők, míg január 1-jén kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni: ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink