hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Újra fix a CT az ajkai kórházban

Új computer tomográf (CT) kezdte meg működését az ajkai Magyar Imre Kórházban, ahol a korábbi berendezést júliusban leállították.

Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója csütörtökön az intézményben tartott sajtótájékoztatón elmondta: az úgynevezett tizenhat szeletes CT révén az ajkai és a környékbeli betegek gyors és szakszerű diagnosztikai készülékhez jutottak. A főigazgató kiemelte, a berendezés a daganatos betegségek korai felismeréséhez, baleseti és ideggyógyászati vizsgálatokhoz is szükséges. A készülék a kórház tulajdonába került.

Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP), a Veszprém megyei önkormányzat alelnöke felidézte: július elején az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárság határozata értelmében leállították a korábbi CT működését annak kora és képminőségi korlátai miatt betegbiztonsági okokból. Rövid ideig a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban látták el a betegeket, július 24-től pedig ideiglenesen egy mobil CT-vel végezték a vizsgálatokat az ajkai kórházban. Az átmeneti időszakban egyetlen vizsgálat sem maradt el.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink