hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Újra egy helyen a Sportkórház

Két, európai szabványoknak megfelelő modern műtővel a sportsebészeti osztály is megkezdi működését hétfőn az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) új épületében, a Karolina úton.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az intézmény főigazgatójával, Soós Ágnessel a hétfői műtétek előtt csütörtökön bejárta az épület felújított részeit, a röntgent, az új műtőket és kórtermeket is. A kormány 2016. év végi döntése értelmében az OSEI nagyobb épületbe költözhetett át, amelynek teljes körű felújítására 2019-ig 10 milliárd forint támogatást is biztosít – fogalmazott Szabó Tünde, hozzátéve, ez lehetővé teszi egy új, magas színvonalú ellátási forma kialakítását is, amelyben a Sportkórháznak központi szerepe lesz. A beruházás túlmutat egyetlen kiemelt intézmény támogatásán, hiszen valamennyi sportegészségügyi szolgáltatásnak országos lefedettségűnek kell lennie, így kulcskérdés az országos sportorvosi hálózat fejlesztése is. Cél az, hogy színvonalas sportegészségügyi ellátást lehessen biztosítani, mind helyben, mind a kirendelt sportorvosi szolgálatoknál, hiszen ezzel javul az ellátásokhoz való hozzáférés és az ellátások színvonala is.

Az OSEI átköltözése a sportsebészeti osztály kivételével tavaly nyáron zajlott le, s a most átadott két új műtővel újra egy helyen, a Karolina úton működik a Sportkórház minden részlege: a sportsebészeti osztály, a röntgen, a sportorvosi rendelések, az olimpiai rendelő, a call center, a teljesítménydiagnosztikai osztály, a teljes járóbeteg szakellátás és a mozgásszervi rehabilitációs osztály is. A megújult OSEI komplex sportegészségügyi rendszere a felnőtt és utánpótlás-válogatott sportolók, edzőik és segítőik számára biztosít emelt szintű, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásának megfelelően összeállított szűrővizsgálatokat, teljesítménydiagnosztikai, biomechanikai és pályavizsgálatokat, valamint sérülésmegelőző mozgásszervi felkészítést.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink