hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Újra Cserháti Péter vezeti az OORI-t (Bővítve az OMINT észrevételével)

Rehabilitálták Cserháti Pétert, akit szerdán ismét megbíztak az Országos Orvosi és Rehabilitációs Intézet vezetésével, írta a Népszava.

Mint emlékezetes, az OORI korábbi főigazgatóját Kásler Miklós még humánminiszterként a járvány elején démonstartíven azért váltotta le, mert megítélése szerint nem elég gyorsan ürítette ki a kórházát a leendő Covid-betegek számára, írta a Népszava.

Az OMINT főigazgatójának kiegészítése

Szerkesztőségünkhöz a fenti hírrel kapcsolatban az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgatójától az alábbi észrevétel érkezett:

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) önállósága 2021. április 1-jével megszűnt, az ORFI-val történt egyesítése után Országos Mozgásszervi Intézetként (OMINT) folytatja tevékenységét. Az OMINT kinevezett főigazgatója  az alapítás óta prof. dr. Poór Gyula akadémikus, egyetemi tanár.

2022. június 1-jével az országos kórházi főigazgató Cserháti Pétert az OMINT OORI campusának orvosigazgatójává nevezte ki, tehát az az állításuk, hogy „Újra Cserháti Péter vezeti az OORI-t”, sem az intézmény létével, sem az ő pozíciójával  kapcsolatban nem állja meg a helyét.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink