hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Újbuda: az önkormányzat nem támogatja a szuperkórházat

Újbuda új polgármestere, László Imre a Hírklikknek nyilatkozva elmondta, hogy pazarló és felesleges a szuperkórház építése a XI. kerültben.

 Visszafordítható-e annak a szuperkórháznak a kivitelezése, amelyről korábban egyértelműen kijelentette: felesleges, hihetetlenül sok pénzbe kerül (...)?

– Még nem tudom, de napirenden van a megoldás keresése. Itt még egy kapavágás nem történt, csak megvásároltak egy területet, a kórházra, ha jól tudom még nem készültek tervek, a pályázat kiírása is csak nemrég került nyilvánosságra.

 Ha az alaposabb vizsgálat visszaigazolja a feltételezéseket, azaz a kórház megépítése felesleges, ráadásul a pénzek átjátszását is lehetővé teszi, akkor le tudja állítani a beruházást?

– Ha van erre reális lehetőség, akkor természetesen megteszem. Továbbra is állítom, hogy ennek a szuperkórháznak megteremtettük az alapjait a Szent Imre Kórházban, vagyis azt kell továbbfejleszteni. A Szent Imre akkor el fogja tudni látni a régió, de még szélesebb kör egyészségügyi kiszolgálását.

 A mai tudása szerint erre lesz majd lehetősége?

– Ma nincs.

 De azt el tudja képzelni, hogy a főpolgármesterrel karöltve le tud ülni tárgyalni a kormánnyal?

– Természetesen. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy olyan helyen jöjjön létre ez a kórház, ahol minden feltétel biztosított, és jóval kevesebbe is kerül. Az a terület, ahova a kormányzat szeretné a kórházat építeni több szempontból is alkalmatlan: távol van a tömegközlekedési eszközöktől, a közművek hiányoznak, és ezek a hiátusok jelentősen megnövelik a beruházás költségeit. Ráadásul a terület maga egy régi tőzegmocsár, tehát laza az altalaja, ami szintén a növeli a költségeket.

A teljes interjút a Hírklikk közli.

(forrás: HírKlikk)
hirdetés

Könyveink