hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Újabb ügyeletes orvos kerül bíróság elé

Az ügyészség vádat emelt egy 59 éves orvossal szemben, aki a vádirat szerint ügyeletesként nem vette észre betege koszorúér-elzáródását, s amiatt az meghalt – tudatja a HVG.hu.

A Hatvani Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést és foglalkozástól való eltiltást kért. A vádirat szerint az orvos tavaly július 20-án hajnalban ment ki a beteghez, aki már egy ideje magas vérnyomástól szenvedett. Aznap szorító mellkasi fájdalomra panaszkodott, hányingere volt és erősen verejtékezett. Az ügyeletes megmérette a vérnyomását, majd gyógyszereket adott neki. Ezután felhívta a figyelmét arra, hogy másnap menjen el a körzeti orvoshoz, és – mint természetgyógyász, továbbá fájdalomspecialista – felajánlotta a férfi feleségének, hogy a hátfájását meggyógyítja, majd a nevét és telefonszámát hátrahagyva elment.

A betegen fizikális vizsgálatot, EKG-t valamint a vér oxigéntelítettségére vonatkozó műszeres vizsgálatot nem végzett, és a férfit sürgősséggel a kórházba sem utalta be, amivel megszegte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kötelező szakmai protokolljának előírásait – áll a vádiratban olvasható a hvg.hu-n.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink