hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Újabb kapacitásokat fogadott be az egészségbiztosító

A finanszírozási szerződés legkorábban 2022. március 1. napjával köthető meg, határozatlan időtartamra, írja a NEAK közleménye alapján a Weborvos.

A Többletkapacitási-befogadási Bizottság elnöke felterjesztette a 2022 januárjában tartott rendkívüli ülésén megtárgyalt befogadási kérelmek elbírálására vonatkozó javaslatát az egészségügyért felelős miniszter részére, aki a javaslatról az államháztartásért felelős miniszter előzetes hozzájárulásával dönt, közölte a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő.

A befogadott többletkapacitásokra – az egyéb jogszabályi feltételek fennállása esetén – a finanszírozási szerződés legkorábban 2022. március 1. napjával köthető meg, határozatlan időtartamra, amennyiben a szolgáltató ekkor már a szerződéskötéshez szükséges engedélyekkel rendelkezett.

A döntés értelmében a Szent Lázár Megyei Kórház, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórház járóbeteg-ellátási részlegei kaptak pluszkapacitást, zömmel diagnosztikai területen, illetve a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata kapott plusz óraszámokat a járóbeteg-szakellátási szolgáltatásaira, írja a lap.

A befogadott kapacitások táblázata

(forrás: NEAK, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink