hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Újabb beteg gyermekek kívánságait váltja valóra a Csodalámpa Alapítvány

Az AbbVie biogyógyszer vállalat csatlakozott a Csodalámpa Alapítvány támogatói köréhez, hogy együtt váltsák valóra súlyos beteg gyermekek kívánságait.

A vállalat dolgozóinak önkéntes munkáján túl az AbbVie anyagi támogatása révén az Alaptívány újabb beteg gyermekek kívánságát teljesítette: Dávid és Erika megkapják a nagyon várt laptopot és tabletet, mely nagy segítség nekik a tanulmányaik folytatásában illetve a barátokkal való kapcsolattartásban  a hosszas kórházi kezelés alatt.

Ezen túlmenően az AbbVie és a Csodalámpa együttműködésének keretében további két gyermek utazási kívánsága is teljesülhet: a 14 éves Krisztofer Velencében csodálhatja meg a lagúnákat, míg a 14 éves Barnabás Róma mellé utazik, hogy ott delfineket simogathasson.

A két szervezet közötti együttműködés többrétű: a Csodalámpa és az AbbVie közös munkája túlmutat a pénzben nyújtott támogatáson. A vállalat vezetői támogatják munkavállalóikat abban, hogy  az önkéntes segítőként is  minél többféle feladat ellátásában segédkezzenek a kívánságok teljesítése során.

„Fontos volt számunkra, hogy ne csak a vállalat köteleződjön el a jó ügy mellett, hanem a munkatársaink egyenként is megtapasztalhassák milyen érzés beteg gyermeken segíteni. Bár gyógyszereinkkel naponta adunk enyhülést a panaszokra, ott csak közvetve tudunk visszajelzést kapni az orvosokon keresztül. Ezúttal személyesen is megtapasztalhatjuk milyen érzés mosolyt csalni egy súlyosan beteg gyermek arcára. Ennél nincs jobb  motiváció!” – idézi Jakab Zoltánt az AbbVie Kft. ügyvezető igazgatója cég közleménye.

A Csodalámpa Alapítvány célja a nagyon súlyos, életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy saját kívánságának a teljesítése. Az elmúlt 10 év alatt a segítőkész emberekkel, valamint a cégekkel közösen a teljesített kívánságok száma túllépte a kétezret.

(forrás: AbbVie)
hirdetés

Könyveink