hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Gazdaság

Újabb aláírók csatlakoztak az Egészség Chartához

Újabb harminc cég csatlakozott az Egészség Chartához, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészség mint gazdasági érték jelentőségére; a kezdeményezésben így már csaknem nyolcvanan vesznek részt – közölte a programot indító Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara (MFKI) csütörtökön az MTI-vel.
Az MFKI tagjai 2008. szeptember 25-én írták alá az Egészség Chartát, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészség mint gazdasági érték jelentőségére, a különböző gazdasági szereplők felelősségére ezen a téren, továbbá hogy jó példákkal szolgáljon a dolgozók hatékony egészségvédelme érdekében (egészségügyi felvilágosítás, szűrővizsgálatok, egészséges étkeztetés, sport).

Tavaly 45 tagvállalat csatlakozott a kezdeményezéshez a charta aláírásával. A kamara tagjai kinyilvánították, hogy a dokumentum elfogadása egy hosszabb folyamat első lépése, melynek célja, hogy kiemelje a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának fontosságát az egészségvédelem területén.

Ezek a vállalatok úgy döntöttek – írta a kezdeményező szervezet –, hogy a magukénak vallott értékeknek megfelelően, az Egészség Charta aláírásával a felelős vállalati hozzáállás mellett teszik le voksukat, kifejezve elkötelezettségüket alkalmazottjaik életminőségének javítása, valamint általában a társadalom fejlődése iránt.

Az aláírás egyéves évfordulóján, csütörtökre a kamara konferenciát szervezett, amelyen tájékoztatást nyújtottak az elindított programokról, azok eredményeiről.

Az esemény alkalmával az MFKI tagvállalatai közül újabb 30 cég csatlakozott a tavalyi aláírókhoz, ezzel számuk közel 80-ra emelkedett. Ez mintegy 25 ezer munkavállaló egészségi állapotának javulását eredményezi – áll a közleményben.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink