hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Új vezetőkkel folytatják a járóbetegellátók

Május 7-én tartotta rendes közgyűlését a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség, ahol értékeltek és megválasztották a szervezet új vezetőit.

Az elmúlt időszak értékelésekor elhangzott, hogy bár a szlogenekben megjelenik a járóbeteg szakellátás az egészségpolitika prioritásai között, de a napi gyakorlatban, a finanszírozásban nincs áttörés. Elmaradt a rendszerszerű beavatkozás, ami módosíthatná az ágazat belső arányait, oldhatná a feszültséget a rosszul és jól finanszírozott szakmák között. A szövetség szerint szükség lenne a költségmérésre, ami  valószínűleg gyökeresen felforgatná a finanszírozási arányokat.

A közgyűlésen teljes tisztújításra is sor került, megválasztották az új elnökség tagjait, illetve a következő jelölt elnököt is. Az új mandátumok 2014. július 1-től lépnek életbe, a megbízatások 3 évre szólnak.

Ennek értelmében a július 1-től dr. Lehoczky Péter az Országos Sportegészségügyi Intézet orvos igazgatója lesz a szervezet új elnöke. Dr. Pásztélyi Zsolt ettől az időponttól, mint leköszönő elnök vesz részt a Szövetség elnökségének munkájában.

Elnökségi tagok lettek az elnök, a jelölt elnök és a leköszönő elnök mellett:
Adányi Balázs – Vasútegészségügyi NK Kft.
Dr. Bodroghelyi László – Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata
Dr. Kóti Tamás – Szent Kristóf Szakrendelő (Budapest XI. ker.)
Dr. Mayer Ákos – Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat
Dr. Pál Miklós – Dunakeszi Város Szakorvosi Rendelőintézete
Dr. Szarvas Tibor – Vecsési Egészségügyi Szolgálat
Dr. Tóth Tibor – Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, Debrecen
Dr. Varga Imre – Dunakeszi Város Szakorvosi Rendelőintézete

A szervezet jelölt elnöke (a 3 év múlva mandátumba kerülő vezetője) dr. Polák László, Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata, főigazgató főorvosa lett.

(forrás: Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség)
hirdetés

Könyveink