hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Új név, új hangsúly

Új néven működik tovább az évente 6400 fekvő- és mintegy 50 ezer járóbeteget ellátó harkányi gyógyfürdőkórház, amely a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet a rehabilitációra, hangzott el a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrumra (HTRC) átnevezett intézmény pénteki névadó ünnepségén.

A baranyai fürdővárosban rendezett eseményen Péter Iván Antal, a HTRC főigazgatója az idén 190 éves kórház történetét felelevenítve elmondta, az intézményben az elmúlt években megvalósított fejlesztések nyomán a rehabilitáció vált az elsődleges céllá. Mint kiemelte, minőségi szakmai munkájukkal és fejlett infrastrukturális hátterükkel az ország vezető rehabilitációs intézményei közé tartoznak. A gyógyító intézményben pénteken és szombaton a rehabilitációs orvoskongresszust rendeznek, tette hozzá.

Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatója szavai szerint átalakul Harkány képe. A jövőben súlyos stroke-ot szenvedett, agysérült, amputált és bénult betegek rehabilitációjárt is végzik az intézményben.

Az esemény után a 190 éves kórház történetéről szóló kiállítás nyílt.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink