hirdetés
2024. április. 17., szerda - Rudolf.

Új képzési hely fiatal tehetségeknek

Új központtal bővült a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja: idén ősztől az eddigi öt helyszín mellett Kecskeméten is indulnak a felső tagozatos diákokat célzó, a hagyományos oktatást kiegészítő képzések.

A kollégium közleménye szerint az ingyenes kurzusokra szeptember 26-ig várják az ősszel ötödik osztályba lépő kecskeméti diákok jelentkezését. A program olyan területekre fókuszál, amelyek a diákokhoz közelebb hozzák a körülöttünk lévő világ összefüggéseit. Az innovatív témákat és a modern eszközök alkalmazását is magába foglaló, szemléletformáló foglalkozások között szerepel például a pénzügyi és egészségügyi tudatosság, a természettudományos kísérletek, a jövőkutatás, a média rejtelmei, valamint az élménybiológia és a robotika kurzus – közölte Constantinovits Milán, a program szakmai vezetője.

Hozzátette: két éve indult útjára az MCC felső tagozatos programja, s ma már két évfolyam, vagyis 225 kisdiák komplex tehetséggondozása a feladatuk. Évről évre nő a résztvevők száma, ősszel már várhatóan több mint háromszáz gyerek kezdheti meg a tanévet a megújult központokban. A program alapvetően az otthoni tanulást lehetővé tevő e-learningre, valamint a havonta egyszer tartott szombati játékos foglalkozásokra épül, ahol már főként a páros és a csoportos munka fejlesztése kerül a középpontba. Emellett heti két beszédközpontú angolóra és nyári tehetségtáborok is színesítik a programot.

Az érdeklődők a jelentkezés feltételeiről és a felvételi folyamatáról a program honlapján, a fit.mcc.hu olvashatnak bővebben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink