2024. április. 23., kedd - Béla.

Új jogkört kapott Müller Cecília

A járási hivatalok helyett az országos tiszti főorvos adja ki a működési engedélyt a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátást nyújtó szolgáltatók részére, közli az Index.

hirdetés

A Magyar Közlöny legújabb számában megjelent rendelet egy korábbi határozatot módosít. A kormány rendelete a következő bekezdéssel egészült ki:

„(2a) A (2) bekezdés b) pontjától eltérően az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató részére az országos tiszti főorvos adja ki a működési engedélyt abban az esetben, ha a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátásról az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6/A. §-a értelmében az állami mentőszolgálat gondoskodik.”

Ez lényegében annyit tesz, hogy a járási hivataloktól Müller Cecíliához került át ez a jogkör.

A rendelet szerint a járási hivataloknak a hatálybalépéstől számított nyolc napon belül át kell tenniük a folyamatban lévő ügyeket az országos tiszti főorvoshoz. Az egészségügyi szolgálati jogviszony létesítése előtt mostantól előzetes engedélyt kell adnia az Országos Kórházi Főigazgatóságnak a koraszülöttmentésre és -szállításra, valamint a dialízisellátásra is, írja a lap.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!