hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Új egészségügyi centrum épül Bólyban

A fejlesztés hatására a centrum a mentőknek is könnyebben megközelíthetővé válik majd, közli a BAMA nyomán a Weborvos.

Teljesen megújul a város egészségügyi centruma két éven belül. A beruházásra, amely várhatóan a jövőre veszi kezdetét, 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a bólyi önkormányzat, a TOP Plusz pályázaton, számolt be róla a bama.hu cikke nyomán a Weborvos.

A jelenleg az orvosi ellátásoknak helyet adó, kétszintes épület a hetvenes években épült, az alaprajzi elrendezés, a helyiségek mérete, az épületszerkezetek már nem felelnek meg az előírásoknak. Szükséges a fejlesztés, aminek része a meglévő épület modernizálása, valamint annak szomszédságában egy teljesen új létesítmény építése; ezek együttesen alkotják majd a mai kor igényeinek mindenben megfelelő, új bólyi egészségügyi centrumot.

A jelenlegi egészségügyi központ épületében a tervek szerint a gyerekek ellátása zajlik majd, a gyerekorvosi és a védőnői szolgálat kap ott helyet, az emeleti részen pedig elképzelhető, hogy szolgálati lakásokat alakítanak ki. Az új építésű részbe a felnőtt háziorvosi rendelők és a fogorvosok kerülnek, írták.

(forrás: BAMA, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink