hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Ügyeleti dzsungel ellen Gyermeksos.hu

A beteg gyerekükkel segítséget kereső szülők sokszor a fél várost bejárják, mire eljutnak a megfelelő helyre, írja az MNO.

Nehéz kideríteni, épp melyik kórház ügyeletes és egyáltalán: milyen problémával hova kell menni. A problémákat fölismerve egy fiatal ápoló csapatával létrehozott egy olyan internetes oldalt hozott létre, amely a szülőket könnyen eligazítja a gyerekügyeletek dzsungelében.

– A Gyermeksos.hu ötlete 2015 nyarán született, fél évet dolgoztunk rajta, így valamivel több mint egy éve indult – mondja Németh Franciska, aki a Szent János Kórház gyermeksebészeti és traumatológiai osztályának ambulanciáján dolgozik.

A csapat már fejlesztésekben is gondolkodik, hamarosan alapítvánnyá alakulnak, oldalukat pedig szeretnék országossá tenni és akár felnőtt ügyeletekre is kiterjeszteni. Azok rendszere a gyerekekénél sokkal bonyolultabb, jóval összetettebb, így „fogyaszthatóvá tétele” sokkal nehezebb feladat. Annak érdekében, hogy ez sikerülhessen, e hét keddjén olyan közösségi kezdeményezést is indítottak, amelyben finanszírozást keresnek minderre. Terveik is vannak bőven: a távlatiak közt az is szerepel, hogy az aggódó szülők az internetes felületen valós időben is tudjanak tanácsot kérni egészségügyi szakemberektől, írja a lap.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink