hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Tucatnyi egészségügyi törvénybe nyúlnak bele

Az egészségügyi törvények legújabb módosítócsomag-tervezetét ismerteti a Napi.hu – van benne a spermagyűjtéstől, az ambuláns lapon és az elektronikus szolgáltatási téren át a mozgóbérig minden...

Egészségügyi bírság fenyegeti az engedélyköteles tevékenységet engedély nélkül végzőket, módosul a menzaminősítés és ellenőrzés szabályozása, szigorodik az elektronikus cigaretta használata és ismét változhat a gyógyászati segédeszköz forgalmazás rendje, tovább az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) működtetését megalapozó adatkezelési szabályokat is tartalmazza a tervezet – ad rövid ízelítőt bevezetőül a lap.

Az EESZT részben egyfajta hírportál lesz az ágazatban dolgozók számára. A hírek mellett közhiteles törzsadatokat is publikál, ezeket akár hitelesítési dokumentummal együtt letölthetik az arra jogosultak. Emellett egykapus jelentésküldési rendszert biztosít, a háziorvosok és szakorvosok közvetlenül elérhetik a betegeik betegútjára, intézményi ellátására vonatkozó dokumentumait – idézik fel a napi.hu-n.

A  teljes jogszabálytervezet innen tölthető le.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink