hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Tovább nőtt az adósság a közintézményekben

A vg.hu szerint az összes tartozásból 47,3 milliárd forintot tett ki az egészségügyi intézmények, kórházak, klinikával rendelkező egyetemek adóssága.

A Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint júliusban 58,1 milliárd forintot tett ki a költségvetési szervek lejárt tartozásállománya. Ebből 1,7 milliárd szállítói finanszírozású, döntően uniós projektekhez kapcsolódó tartozás, amelynek összege 0,2 milliárd forinttal nőtt az előző havi adathoz képest. A tartozásállomány az egy hónappal korábbi állapothoz képest egyenlegében 1,5 milliárd forinttal nőtt – közölte pénteken a Magyar Államkincstár (MÁK).

Az adatokból kiderült, hogy az összes tartozásból 47,3 milliárd forintot tett ki az egészségügyi intézmények, kórházak, klinikával rendelkező egyetemek adóssága.

Toronymagasan a legeladósodottabb apparátus júliusban az Emberi Erőforrások Minisztériuma lett a maga 50,44 milliárdos tartozásával. A MÁK adatai alapján a legnagyobb tartozásokat az egészségügyi intézmények halmozták fel, élükön a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézettel, közli a lap.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink