hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Törökbálint: vesztes lett a nyertes

Új kórházigazgatói pályázatot írnak ki a törökbálinti Tüdőgyógyintézetben, mivel a néhány hete kihirdetett nyertes téves igazolást nyújtott be a végzettségéről. Az [origo] számolt be arról kedden, hogy a tavaly az év kórházának választott Tüdőgyógyintézetben nyugdíjba küldik az eddigi vezetőt, a kiírt pályázatot megnyerő, harminc év körüli új igazgató pedig főleg művészeti galériákban szerzett vezetési tapasztalatot.

 

 törökbálinti Tüdőgyógyintézetben a kórházigazgatói pályázati eljárás eredménytelen - közölte az [origo]-val szerdán a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI). A kórházigazgatói pályázatok lebonyolításért felelős szervezet ezt azzal indokolta, hogy a győztes jelölt az iskolai végzettségéről egy felsőoktatási intézmény által kiadott téves igazolást csatolt a pályázatához.

Az [origo] kedden számolt be arról, hogy a törökbálinti Tüdőgyógyintézetben az intézményvezetői pályázatot a harminc év körüli Mark Alexander Feder nyerte, aki eddig főleg művészeti galériákban szerzett vezetési tapasztalatot. A jelenlegi igazgató, az intézményt húsz éve vezető Fülöp Rudolf azért nem maradhat, mert idén lesz 66 éves, márpedig a kormány döntése szerint minden 62 évnél idősebb közalkalmazottnak, így a kórházvezetőnek is kötelező lesz nyugdíjba vonulna.

A GYEMSZI által július elején megnevezett új igazgatóról, Mark Alexander Federről az internetes keresők és a Facebookos oldala alapján annyit lehet megtudni, hogy Párizsban, a Schiller International Universityn tanult. Az egyetemen elsősorban diplomáciát és nemzetközi kapcsolatokat tanítanak, orvosi vagy egészségüggyel kapcsolatos képzés nincs az intézményben az egyetem honlapja szerint.

Feder jelenleg egy szálloda halljában működő galériát (La Galerie Sofitel) vezet, illetve egy másik galéria (Galéria RadaR) vezetőhelyettese. Az egyik galériához megadott telefonszámon korábban utolértük Mark Alexander Federt, aki tört magyarsággal azt ismételgette, hogy nem kíván nyilatkozni semmiről.

A törökbálinti Tüdőgyógyintézetben az új igazgatói pályázatot harminc napon belül ismét kiírja a GYEMSZI.

(forrás: [origo])
hirdetés

Könyveink