hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Többletkapacitások szeptembertől

Többletkapacitásokat fogadott be az OEP, a hónap első napjától finanszírozzák ezeket, meghatározatlan időre – írja a Weborvos.

Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló 2006. évi CXXXII. törvény végrehajtásáról rendelkező 337/2008. (XII.30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 15/A. § (3) bekezdése alapján az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója közzétette a jogszabály alapján befogadott többletkapacitások listáját az pénztár honlapján – jelenti a Weborvos.

A befogadott többletkapacitásokra – az egyéb jogszabályi feltételek fennállása esetén – a finanszírozási szerződés legkorábban 2016. szeptember 01. napjával köthető meg, határozatlan időtartamra. A finanszírozási szerződéskötési jogosultság hatályát veszti, ha a szolgáltató a befogadási időpontot követően egy éven belül nem kezdeményezi a szerződés megkötését, írják az OEP honlapján.

A táblázat többek között tartalmazza, hogy az Uzsoki Utcai Kórház például haemodinamikai eljárásokhoz kapott kiegészítő HBCs-t, illetve percutan cardiovascularis beavatkozásokhoz többletkapacitást, a szombathelyi Markusovszky Kórház MRI vásárlásához, és két dialízis szolgáltató a dialízis ellátáshoz kapott többletkapacitást.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink