hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Több mint hétmilliárd jut humánerőforrás-fejlesztésre

Humánerőforrás-fejlesztésre pályázhatnak uniós forrásból a közfinanszírozott egészségügyi intézmények, a keretösszeg 7 milliárd 120 millió forint, jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, a pályázat célja, hogy csökkenjen a betöltetlen álláshelyek száma, javuljanak a munkakörülmények és nőjön a hatékonyság. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében 5 milliárd 970 millió, míg a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban (VEKOP) 1 milliárd 150 millió forint a keret, ismertette.

Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón hozzátette, hogy az intézményi létszámbővítés keretében igényelhető támogatás fordítható létszámbővítésre, mobil teamek létrehozására, az intézményen belül új munkakörben történő foglalkoztatásra, valamint többletmunka-támogatásra.  Az államtitkár elmondta azt is, hogy az intézményeket maximum 150 millió forintos támogatásban tudják részesíteni, így várhatóan 60 és 300 között lesz a pályázók száma. A támogatást igénylőknek nem kell önerőt felmutatniuk.

A pályázat május 15-én nyílt meg, a támogatási igény benyújtásának határideje május 31.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink