hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Több cég ad egészségbiztosítást

A céges juttatások között mára egyértelműen az élre törtek az egészségmegőrzési célú kiadások, írja Az én pénzem.

Sokan állítják, hogy a dolgozók elsősorban azokat a céges juttatásokat szeretik, amelyek pénzt jelentenek. Az egészségbiztosítás pedig nem ilyen, hiszen nem anyagi előnyt, hanem szolgáltatást nyújt. A Cafeteria Trend legfrissebb kutatása szerint mégis nagyot ugrott azoknak a vállalatoknak az aránya, amelyek juttatási rendszerükbe belevették az egészségbiztosítást.

Fata László cafeteria-szakértő szerint a munkáltatók nagy része keresi azokat a lehetőségeket, melyekkel hatásos választ tudnak adni a munkaerőhiányra. Ezek egyike a költséghatékony juttatások biztosítása. Érthető tehát, ha előkelő helyen vannak ebben a versenyben az adómentes elemek. Az a tapasztalat – tette hozzá –, hogy a biztosítások sokszor fix juttatásként hatékonyabban teljesítik azt a célt, amire a munkáltató alkalmazza őket.

Havonta a minimálbér 30 százalékáig adómentesen adhat a munkáltató kockázati biztosítást bármely dolgozójának – jövőre ez már több mint negyvenezer forintos felső határt jelent, amibe a szakember szerint még más elemek választása mellett is belefér egy egészen különleges, kiemelt feltételeket nyújtó biztosítás. A díj pedig a vállalkozás érdekében felmerülő költségként számolható el, emlékeztet a lap.
(forrás: Az én pénzem)
hirdetés

Könyveink