hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Tervezet van, előrelépés nincs

Lombikprogram: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke egy jó szándékú törvény miatt aggódik, írja a Magyar Nemzet.

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a Szent István-nap alkalmából tartott ünnepi szentmisén azt mondta:

„Testvérek, még egy belső veszélyre oda kell figyelnünk! Ugyanis egy fondorlatosan megfogalmazott, a jó szándék köntösébe bújtatott törvény által, amely figyelmen kívül hagyja a krisztusi értékrendet, észrevétlenül is belopódzik a keresztény értékekre építkező társadalom önfeladásának mételye! Láthattuk ezt legutóbb például a lombikbébiprogram támogatásának növelésével kapcsolatos rendelkezésben…” – fogalmazott arra utalva, hogy a programban több embriót hoznak létre mesterséges körülmények között, mint amennyit beültetnek, a számfeletti embriókat pedig idővel elpusztítják.

„Magam is vallásos ember vagyok, református papi családból származom. A katolikus egyház tanítása és elvei azonban a nőkkel kapcsolatban, legyen szó akár a fogamzásgátlásról, az abortuszról, a házasság előtti szexről vagy a lombikbébiprogramról, rendkívül dogmatikusak. A katolikus nők nyolcvan százaléka valószínűleg ezeket a szigorú szabályokat nem is veszi figyelembe, nemhogy mások” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a kemény bírálatra reflektálva Kaáli Géza, a Kaáli Intézet alapító-igazgatója. Kaáli Géza hozzátette, hosszú pályafutása alatt még nem találkozott olyan katolikus meddő párral, amely vallási okból aggályosnak tekintette volna a beavatkozást.

Kitért arra is, bár korábban a sajtó arról írt, hogy egy kormányhatározat szerint kétszer annyi, hatezer helyett 12 ezer lombikbébi-kezelést támogat majd az egészségbiztosító, a kérdésben hónapok óta nincs előrelépés.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink