hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Terítéken a jövő egészségügye

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának (SE EMK) szakmai támogatásával hamarosan kezdődik a HUNGAROMED Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállítás.

A 2018. október 11-től 13-ig tartó eseményen megmozdul az egészségügyi szakma. A tudományos és egészségpolitikai fórumok, szakmai konferenciák fókuszában a jövő egészségügye áll. A lehetőségekről, a lehetséges utakról kapnak képet első kézből az érdeklődők a közel 80 kiállítótól és az előadóktól. A látogatókat szakmai konferenciák és egészen új szerkezetű programok, valamint Családi Egészségnap is várja.

A HUNGAROMED első két napja a szakmának szól. Közösségi és szakmai napot, illetve tudományos fórumot tartanak itt dietetikusok, gyógytornászok-fizioterapeuták, a gyógyszeripar képviselői. A legismertebb egészségpolitikai fórum, az immár 40. alkalommal megrendezésre kerülő Medicina Konferencia a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társasággal együtt látja vendégül Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét és az öt népegészségügyi program vezetőjét.

A Brain Marathon 4 Health elnevezésű versenyen fiatal tehetségek keresik a megoldásokat arra, hogy hogyan juttathatók el a modern egészségügyi megoldások az elmaradott régiókba. A mentorok és zsűritagok között olyan szakemberek is lesznek, akik az itt született megoldásokat felkarolva startup-ként segítik a legjobbakat.
A jövő évben várható tömeges képzési igény alapozásaként indítja el Kredit Maraton képzéseit az EMK. A legfrissebb betegbiztonsági és labordiagnosztikai ismeretekkel gazdagodhatnak a résztvevők, és áttekinthetik a digitális egészségügyi és Big Data lehetőségeket a modern medicinában.

A Családi Egészségnapon egészségügyi szűréseken és versenyeken vehetnek részt az érdeklődők, a legkisebbeket Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének „Teddy Maci Kórháza” várja.

„Másfél éve kezdtük meg a szervezési munkálatokat a Hungexpoval közösen. Hiszünk abban, hogy olyan fórumot teremtettünk ezzel, ahol a hazai egészségügyi szakmán belül számtalan új partnerség köttetik, de ami a legfontosabb: közösen keressük a jövő útjait. Mi a kutatási eredményeinket, képzési és nemzetközi tanácsadói tapasztalatunkat dobjuk be a közösbe.” – mondta dr. Szócska Miklós, az EMK igazgatója.

hirdetés

Könyveink