hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Terápia helyett emlékezet-frissítő fogorvosoknak

Az orvosi kamara fogorvosi tagozatának ötoldalas levelére csak egy összegzést kapott arról, mi történt az elmúlt évben. A jövő évi költségvetésben nem szerepel a megígért plusz támogatás, írja a Népszava.

Nem nyugtatta meg a fogorvosokat az egészségügyi kormányzattól kapott válasz arra a levelükre, amelyben egyebek mellett az alapellátásban dolgozók finanszírozásának rendezését kérték Kásler Miklós humán minisztertől.

Konkrét kérdéseinkre választ nem, csupán egy összegzést kaptunk arról, hogy mi történt a területünkön az elmúlt évben – mondta a lapnak Herman Péter, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöke. Hozzátette: ez a felelet azonban számukra nem elég, ezért most arra várnak, hogy tárgyalhassanak az egészségügyért felelős államtitkárral a továbbiakról.

Tavaly az egészségügyi államtitkársággal zajló érdekegyeztetési folyamat eredményeként az év végén érkezett egy egyszeri 3 millió forintos támogatás, ám ez nem épült be a havi finanszírozásba. Akkor az az ígéret hangzott el, hogy az jövő évi költségvetés részeként megkaphatják a fogorvosok, de a költségvetési törvény-tervezetben nem szerepelt az összeg.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink