hirdetés
hirdetés
2018. január. 18., csütörtök - Piroska.
hirdetés

Télen törékenyebb a magyar

A hideggel, illetve a téli időjárással kapcsolatos egészségügyi panaszokról és fokozódó kockázatokról ad rövid áttekintést honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

hirdetés

„Télen a magasabb halandóságot elsősorban a légúti fertőző megbetegedések, influenza járványok okozzák – emlékeztetnek az összefoglalóban. – Budapesti adatok alapján a szakemberek kimutatták, hogy télen a hőmérséklet csökkenése a szív-érrendszeri halálozás kockázatát mintegy 2%-kal növeli. Ez a hatás általában a hideghullám megérkezése után 3-7 nappal mutatható ki. Egy nemzetközi vizsgálat során összefüggést figyeltek meg a havazás és a halálos szívrohamok között, amelynek oka – úgy tűnik – inkább a téli csapadékhullás, nem pedig a téli hideg. Mindezek mellett különös figyelmet kell fordítani a kihűlés, fagyhalál megelőzésére.

Az ilyen időszakokban – ha az utak havasak és/vagy jegesek – megnő a töréssel járó balesetek száma. Budapesti vizsgálati eredmények szerint több mint 5 százalékkal is emelkedhet ez a kockázat a rendkívül hidegben, vagyis mínusz 3,9°C alatti átlaghőmérsékletű napokon” – olvasható az antsz.hu-n.

 

(forrás: ÁNTSZ)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink