2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Távozásra kérte a miniszter a Fejér megyei kórház főigazgatóját (Bővítve: az Emmi...)

Hivatala átadására kérte a Fejér megyei kórház főigazgatóját Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – számolt be a történtekről a Feol.hu. Az Emmi az Origo-n reagált.

A Fejér Megyei Hírlap információi szerint – amit több helyről is megerősítettek – Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, hogy adja át hivatalát. Egyelőre nem tudni, milyen indokkal, átszervezés miatt vagy valamilyen hiba következtében kezdeményezte a miniszter a főigazgató leváltását. Annyi biztosnak látszik, hogy orvosok és szakdolgozók sora áll döbbenten a döntés előtt.

A lap kérdezte a minisztériumot, de egyelőre nem érkezett reakció. Az érintett, Csernavölgyi István igyekezett elhárítani a kérdéseket, mondván: „Ma mindennél fontosabb az emberek élete és kollégáim tisztessége!” Végül a főigazgató, aki nagypéntek reggelén leadta hivatalát, közleményt adott ki a Fejér Megyei Hírlapnak.

„A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom. Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt.
A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.”

*

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) az Origo-hoz küldött tájékoztatása szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos súlyos mulasztás miatt váltották le a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját. Az Emmi az Origo kérdésére közölte, hogy a kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát. Az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató vezeti az intézményt, írja az MTI.

(forrás: FEOL, Népszava Online, MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés