hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

TASZ: nem hagyjuk annyiban a titkolózást a járványhelyzetről!

Vagy nem mond igazat a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), vagy nincsenek adataik a járványhelyzetről: a fertőzöttek számáról, a fertőzés területi ellátásáról, valamint a kórházban és otthon ellátott betegekről kértünk adatokat, de a válaszban nem volt köszönet, írja honlapján a Társaság a Szabadságjogokért.

 
 
Csütörtök este, a határidő lejártakor választ kaptunk az NNK-tól az első adatigényléseinkre, de mindössze egy linkgyűjteményt küldtek a jól ismert honlapokkal, sőt még Facebook-oldalukkal is, mert a területi adatok csak onnan szedhetők össze, rendszerezve, áttekinthetően nem érhetők el sehol. Sok adatra azt mondták, egyáltalán nincs meg nekik - állításuk szerint nem tudják a fertőzöttségi adatokat járásonkénti bontásban, hogy melyik megyében hányan haltak meg összesen, milyen a fertőzöttek nemek szerinti megoszlása, hány szabad intenzíves ágy van.
 
Ebből két dolog következhet: az egyik, hogy igazat mondanak és fogalmuk sincs, hogy áll a vírushelyzet; a másik, hogy tisztában vannak azzal, hogy milyen tragikus kép tárulna elénk, ha megismerhetnénk az adatokat, írja a TASZ.
 
Magánszféra projektjük vezetőjének videója, adatigényléseik és az NNK válaszai elérhetők honlapjukon: https://tasz.hu/cikkek/nem-hagyjuk-annyiban-a-titkolozast-a-jarvanyhelyzetrol

 

hirdetés

Könyveink